Vier seizoenen op één schaarse zilveren munt

(Leestijd: 1 minuut)

Gisteren is de lente begonnen. Een seizoen waar veel mensen, vooral dit jaar, naar uitkijken. Dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien en de temperatuur gaat stijgen. Daarom bieden wij u vandaag graag de gelegenheid om deze schaarse munt ter viering van de vier seizoenen aan uw verzameling toe te voegen.

Na de nieuwsbrief van vorige week moesten wij tientallen verzamelaars teleurstellen. Niet omdat men de munt die werd aangeboden niet mooi vond. In tegendeel. Er waren juist te veel reserveringen binnengekomen. Omdat de beschikbaarheid van de munt die u nu kunt bemachtigen ook bijzonder beperkt is, raden wij u aan zo spoedig mogelijk te reageren.

Het komt zelden voor dat wij een wettig betaalmiddel uit Letland aanbieden. Naar verwachting zal de interesse in deze speciale 5 Euromunt in Sterling zilver dan ook groot zijn. Klik dus nu hier om rechtstreeks naar uw reserveringsformulier te gaan en laat uw gegevens achter. Op is op!

Op de officiële zilveren 5 Euro zijn de vier seizoenen op zeer gedetailleerde wijze afgebeeld. Door de hoog-spiegelende achtergrond, die kenmerkend is voor munten die zijn geslagen in de hoogste kwaliteit, vallen de vele verfijnde details extra goed op. Hier kunt u het ontwerp beter bekijken wanneer u op een afbeelding klikt en deze vergroot.

Kunt u raden wat de figuren voorstellen? Kijkend naar de voorzijde, zult u wellicht een heel eind komen. Op deze zijde ziet u typerende werkzaamheden voor elk seizoen: van zaaien in de lente tot oogsten in de zomer en van dorsen in de herfst tot houthakken in de winter. In het midden is de zon weergegeven, waar alles om draait.

Raden wat de keerzijde voorstelt, dat wordt lastiger. Op deze zijde zijn vier Letse tradities afgebeeld. Het meisje op de schommel staat voor de lente, het figuur met de hoofdtooi voor het Midzomerfeest, de gemaskerde reiziger voor herfst en Grootvadertje Vorst voor de winter. In het midden ziet u Letse interieursdecoratie van vele eeuwen geleden: een aardappel met strohalmen erin.

Bijzonderheden:

  • Een uniek Lets wettig betaalmiddel, geslagen in Sterling zilver
  • Geslagen in de hoogst mogelijke muntkwaliteit
  • Zeer beperkt verkrijgbaar op de internationale en Nederlandse markt

Ik wens u veel plezier met deze speciale 5 Euro uit Letland in Sterling zilver.

Deel het bericht