Bijna uitverkocht: Schaarse 10 Euro ter ere van Picasso

(Leestijd: 1 minuut)

Frankrijk heeft eerder dit jaar een unieke 10 Euro munt uitgegeven ter ere van één van de bekendste werken van Pablo Picasso: Guernica. Het officiële wettige betaalmiddel is al compleet uitverkocht bij het munthuis Monnaie de Paris. Ook internationaal is de munt vrijwel niet meer te verkrijgen.

Echter, wij hebben goed nieuws voor u. Wij hebben de laatste exemplaren van een bevriende buitenlandse handelaar, die er onverhoopt teveel had aangevraagd, over kunnen nemen voor een reële prijs. Eén van deze zeldzame munten kan van u zijn als u nu uw reservering plaatst!

Helaas had de handelaar minder dan 30 exemplaren over. Het is eigenlijk al zeker dat de vraag veel groter zal zijn. Dit is dus uw eerste en waarschijnlijk enige kans deze zilveren 10 Euro te bemachtigen. Klik snel hier om uw munt te reserveren.

Het enorme schilderij ‘Guernica’ is misschien wel het bekendste meesterwerk van Picasso. Dit iconische zwart-wit schilderij van 3,49 meter hoog en 7,76 meter breed is een protest tegen oorlog en tegelijkertijd een symbool voor hoop en vrijheid. Niet voor niets hangt een kopie van Guernica als wandtapijt in het kantoor van de Verenigde Naties in New York.

Uitgifte Meesterwerken van het Museum - Guernica
Metaal .900 Zilver
Kwaliteit Proof (Hoogste kwaliteit)
Jaar 2020
Nominale waarde 10 Euro
Oplage Slechts 3.000 munten

Picasso schilderde het unieke kunstwerk in 1937. Het barbaarse bombardement op de Spaanse stad Guernica op 26 april van dat jaar diende als inspiratiebron. De aanval werd uitgevoerd door de Duitse Luftwaffe in opdracht van de toekomstige Spaanse dictator Francisco Franco. Het was het allereerste bombardement op burgers in Europa. Helaas was het niet ook het laatste bombardement.

Alle exemplaren van deze exclusieve Franse munt liggen klaar om verzonden te worden. Des te sneller u erbij bent, des te groter de kans dat u op tijd bent. Vul daarom nu het reserveringsformulier op onze website in. Indien uw reservering kan worden gehonoreerd, zult u uw munt binnen vijf werkdagen ontvangen.

Ik wens u veel plezier met deze 10 Euro ter ere van het iconische kunstwerk van Picasso.

Deel het bericht