Koninklijke Canadese Munt viert bevrijding van Nederland

Heel Nederland zal de komende twee dagen uitgebreid stilstaan bij onze bevrijding, alweer 75 jaar geleden. Helaas zijn veel geplande activiteiten op 4 en 5 mei door de uitbraak van het coronavirus natuurlijk afgelast. Zo zal de Nationale Dodenherdenking er morgen heel anders uitzien dan wij gewend zijn. Maar misschien wordt de herdenking daardoor juist nog veel indrukwekkender.

Een land waar ook uitgebreid aandacht is voor de bevrijding van ons land is Canada. Zoals u weet, heeft Canada een belangrijke bijdrage aan onze bevrijding geleverd en hebben vele duizenden troepen hun leven gegeven zodat wij nu in vrijheid kunnen leven. Daarom heeft de Koninklijke Canadese Munt dit jaar een speciaal ‘Bevrijding van Nederland’ eerbetoon uitgegeven in 99,99% puur zilver.

Hoewel deze officiële Canadese Bevrijdingsmunt pas net is geslagen, is de munt al bijna uitverkocht. Niet alleen in Canada, waar veel Nederlanders naartoe verhuisden. Juist ook in Nederland. Klik daarom snel hier om uw zilveren Bevrijdingsmunt te bestellen indien u deze gegarandeerd wilt bemachtigen.

Naast een uiterst gedetailleerde themazijde, heeft uw Bevrijdingsmunt ook een hele bijzondere voorzijde. Het is u misschien opgevallen het portret van Koningin Elizabeth II niet is afgebeeld, zoals gebruikelijk is. In plaats daarvan is het gekozen voor het portret dat ook in 1945 op alle munten werd geslagen. Dat van Koning George IV. Links van de nominale waarde ziet u bovendien ook het unieke Overwinnings-muntteken dat speciaal is ontworpen voor Canadese Bevrijdingsmunten.

De wereldwijde oplage van deze puur zilveren Canadese Proof-munt is strikt gelimiteerd tot slechts 7.500 exemplaren. Wij hebben zoveel mogelijk munten geprobeerd naar Nederland te halen, maar aan de Canadese vraag moest worden voldaan. Uit een Canadese volkstelling in 2006 bleek dat meer dan 1.000.000 Canadezen van Nederlandse afkomst zijn. Daarvan is een fors deel na de Tweede Wereldoorlog geëmigreerd. Velen zijn begaan met hun land van herkomst.

Tegelijkertijd zijn er ook in Nederland veel mensen die een grote betrokkenheid bij het thema 75 jaar vrijheid en de bevrijding voelen. Dat merken wij ook aan de grote vraag naar het 75 Jaar Vrijheid Vijfje. De kans is dan ook groot dat deze officële Canadese Bevrijdingsmunt snel is uitverkocht.

Numismatische specificaties:

Thema De bevrijding van Nederland
Land Canada
Kwaliteit Hoogst mogelijke kwaliteit, Proof
Metaal Puur (99,99%) zilver
Nominale waarde 20 Dollar
Maximale oplage Slechts 7.500 stuks wereldwijd, bestel snel

Vorige week boden wij u de Asterix-munt aan, waarvan de beschikbaarheid zeer beperkt was. Die munt was in hele korte tijd uitverkocht en helaas hebben wij niet iedereen van een exemplaar kunnen voorzien. Wilt u dit Canadese eerbetoon aan onze bevrijding dus bemachtigen? Dan raden wij u aan om direct uw reserveringsformulier in te vullen. Op is écht op.

Ik wens u veel plezier met uw Canadese eerbetoon aan de bevrijding van Nederland.

Deel het bericht