Olympische Spelen Tokyo 2020 medailles gemaakt van gerecyclede gadgets

Volgend jaar gaan de Olympische Spelen Tokyo 2020 van start. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Zo vinden de kwalificaties voor diverse sporten plaats, is er een geheel nieuw stadion gebouwd en zijn de eerste officiële Olympische munten geslagen.

Ook de 5.000 medailles voor de winnende atleten moeten natuurlijk worden gemaakt. Het speciale aan deze medailles is dat ze volledig zullen bestaan uit gerecyclede mobiele telefoons en gadgets. Het ontwerp van deze medailles is onlangs bekendgemaakt. Hoe vindt u de medailles er deze Spelen uitzien?

In de periode van 1 april 2017 tot 31 maart 2019 heeft iedereen in Japan gadgets, mobiele telefoons en andere kleine elektronische apparaten in kunnen leveren. Tijdens deze actie zijn o.a. ruim 6 miljoen telefoons gedoneerd. Uit alle apparaten wordt het benodigde goud, zilver en brons voor de Olympische medailles. gewonnen.In totaal is er naar schatting 32 kilogram goud, 3.500 kilogram zilver en 2.200 kilogram brons opgehaald! De totale waarde van het gedoneerde metaal? Meer dan $ 3.000.000,-.

Dit is niet de eerste keer dat Olympische medailles worden gemaakt van gerecyclede elektronica. De gouden, zilveren en bronzen medailles die werden gebruikt tijdens de Olympische en paralympische Spelen in Vancouver in 2010 waren namelijk gemaakt van oude TV's, computers en toetsenborden.

Wist u trouwens dat de Japanse Munt – die ook de officiële Olympische Herdenkingsmunten slaat - deze medailles zal produceren? Als alles volgens plan verloopt, zal de productie van deze medailles in mei 2020 klaar zijn. Het ontwerp van de medailles is overigens afkomstig van de Japanse designer Junichi Kawanishi. Zijn ontwerp voor de Olympische medailles werd gekozen via een wedstrijd.

Als de Olympische munten die tot nu toe zijn uitgegeven enige indicatie zijn, zullen de winnaars tijdens Tokyo 2020 prachtige medailles aangereikt krijgen. Ook al zijn ze van gerecyclede gadgets gemaakt.

Let op! U kunt nu heel voordelig kennismaken met de Officiële Olympische Zomerspelen 2020 Collectie. U ontvangt namelijk tijdelijk maar liefst € 50,- introductiekorting op de 99,9% puur zilveren munt voor de Zwemsport. Daardoor kost de Olympische Zwemsport-munt u slechts € 99,95 (later € 149,95). Klik hier voor meer informatie.

Bronnen: