Blijf op de hoogte

Bekijk onze nieuwsberichten én nieuwsbrieven

Smurfen bestaan 60 jaar: Ontdek de officiële 5 Euro munt

Smurfen bestaan 60 jaar: Ontdek de officiële 5 Euro munt - Amsterdams MuntKantoor

De Smurfen, wie kent ze niet? De wereldberoemde blauwe wezentjes verschenen voor het eerst in 1958 in het weekblad Robbedoes. De Smurfen hadden toen een bijrol in een verhaal van ‘Johan en Pirrewiet’. Een jaar later verscheen het eerste verhaal waarin het volkje zelf de hoofdrol speelde en daarmee was een fenomeen geboren.

Om het 60-jarig bestaan van de populaire Smurfen te vieren heeft de Koninklijke Munt van België onlangs een speciale herdenkingsmunt uitgegeven. Deze vrolijke 5 Euro munt heeft een gekleurd ontwerp waarop één van de Smurfen centraal staat, met daarachter de tekst ‘60 jaar’. Heeft u liever een exemplaar zonder gekleurde muntafbeelding? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer...

Bespaar direct € 20,- op de Eerste Euro Afslag van San Marino

Bespaar direct € 20,- op de Eerste Euro Afslag van San Marino - Amsterdams muntKantoor

Sinds de invoering van de Euro geven de Eurolanden jaarlijks prachtige herdenkingsmunten uit. Veel van deze speciale Euromunten zijn al rond de uitgiftedatum volledig uitverkocht. Daardoor zijn de prijzen van diverse munten extreem gestegen. Soms tot wel meer dan € 1.000,- per stuk.

U heeft nu de mogelijkheid om van één van deze waardevolle herdenkingseuro’s een bijzondere Eerste Afslag te bemachtigen. De 24 karaat vergulde uitgifte toont in puur zilver een schitterende herdenkingsmunt van San Marino. Deze unieke herdenkingsuitgifte van San Marino is tijdelijk verkrijgbaar voor de speciale kennismakingsprijs van slechts € 9,95 in plaats van later € 29,95.

Lees meer...

Ceremoniële Eerste Slag Wageningen Universiteit Vijfje verricht

Ceremoniële Eerste Slag Wageningen Universiteit Vijfje verricht - Amsterdams MuntKantoor

Ik heb goed nieuws voor u. De Ceremoniële Eerste Slag van het nieuwe Wageningen Universiteit Vijfje heeft zojuist plaatsgevonden. Niemand minder dan oud-minister van Financiën en Wageningen alumnus Jeroen Dijsselbloem heeft deze Eerste Slag verricht. Dat betekent dat wij binnenkort kunnen beginnen met het bezorgen van de gewilde herdenkingsmunt.

Indien u het Wageningen Universiteit Vijfje reeds heeft gereserveerd, kunt u uw herdenkingsmunt binnen enkele weken verwachten. Bent u echter nog niet in de gelegenheid geweest om een bestelling te plaatsen? En heeft u wel interesse in de officiële Nederlandse munt? Klik dan hier om direct naar de pagina te gaan waar u de nieuwste 5 en 10 Euro munten kunt bestellen.

Lees meer...

Officiële Onze-Lieve-Vrouw van Czestochowa BU-munt voor € 19,95

Onze-Lieve-Vrouw van Czestochowa BU-munt voor € 19,95 - Amsterdams MuntKantoor

Op 8 september 1717 bekroonde Paus Clemens XI de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa met twee pauselijke kronen. Eén voor Maria en één voor Jezus. Inmiddels brengen miljoenen pelgrims per jaar een bezoek aan het bedevaartsoord in Polen om te bidden bij het heilige schilderij. Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa, ook bekend onder de namen Goddelijke Moeder, Zwarte Madonna en Koningin van Polen, is uitgegroeid tot een nationaal symbool.

Omdat de bekroning in 2017 precies driehonderd jaar geleden plaatsvond, is er een bijzondere herdenkingsmunt geslagen. U bent nu in de gelegenheid om deze gekleurde munt te bemachtigen voor de uiterst scherpe uitgifteprijs. Daardoor kost de schaarse BU-munt u slechts € 19,95.

Lees meer...

Bekendmaking ontwerp Wageningen Universiteit Vijfje

Bekendmaking ontwerp Wageningen Universiteit Vijfje - Amsterdams MuntKantoor

Het ontwerp van de laatste Nederlandse herdenkingsmunt van 2018 is vanochtend onthuld. De officiële 5 Euro munt staat in het teken van het 100-jarig bestaan van een van de beste universiteiten van ons land: Wageningen Universiteit. Ik vind het misschien wel de mooiste Nederlandse munt van dit jaar. Wat vindt u van het ontwerp?

Ondanks de grote vraag naar Nederlandse herdenkingsmunten, houdt ons Ministerie van Financiën de oplage van de nieuwe munten strikt gelimiteerd. Door de beperkte oplage zijn diverse opties vaak al rond de uitgiftedatum uitverkocht. Klik daarom snel hier om direct naar de website te gaan waar u het Wageningen Universiteit Vijfje kunt reserveren.

Lees meer...

Voordelige kennismaking met de Kleinste Gouden Munten

Voordelige kennismaking met de Kleinste Gouden Munten

Heeft u al kennisgemaakt met de Kleinste Gouden Munten? Deze meesterwerken zijn zonder uitzondering geslagen in 24 karaat goud. Bovendien zijn de munten vaak voorzien van verfijnde ontwerpen vol verbijsterende details. Veel verzamelaars die ik spreek vinden het daardoor het één van de mooiste collecties ter wereld.

Daarom bied ik u graag de kans om zeer voordelig uw allereerste Kleinste Gouden Munt te bemachtigen. Met uw tijdelijke kennismakingsaanbod ontvangt u de schaarse herdenkingsmunt ‘Apollo 8’ voor slechts € 49,95 in plaats van € 79,95. Klik daarom snel hier om direct naar de beveiligde website te gaan waar u deze gouden munt kunt reserveren.

Lees meer...

'Engelse Bulldog' munt in zilver Proof-kwaliteit binnenkort beschikbaar

'Engelse Bulldog' munt in zilver Proof-kwaliteit binnenkort beschikbaar

Dankzij mijn werk zie ik dagelijks de mooiste munten voorbij komen. Onze muntexperts weten mij regelmatig te verrassen met de technische hoogstandjes van muntmeesters van over de gehele wereld. Bij het uitpakken van de munt die ik u deze week graag aanbied, zag ik voornamelijk een grote glimlach op ieders gezicht verschijnen.

De 1/2 Oz puur zilveren munt met gekleurd detail staat in het teken van de Engelse Bulldog. Als ik de vrolijke puppy’s op straat tegenkom, kijk ik ze net even wat langer na. Toen ik deze munt in handen kreeg kon ik er niets aan doen, maar ik moest glimlachen om de treffende gelijkenis van de schitterende afbeelding. Het ontwerp van de munt is net zo speels als dit typisch Engelse huisdier.

Lees meer...

Exclusief verkrijgbaar: Canadese Convex Kilomunt in 99,99% puur zilver

Exclusief verkrijgbaar: Canadese Convex Kilomunt in 99,99% puur zilver

Omdat u ons volgt, heeft u regelmatig de mogelijkheid om unieke munten te bemachtigen. Zoals vandaag. Ik kreeg vorige week namelijk een zeer bijzondere zilveren munt uit Canada binnen. Ik heb er gelijk foto’s van laten maken zodat ik dit meesterwerk met u kon delen.

De speciale Canadese Convex munt is geslagen in 2018, weegt één kilo en is vervaardigd van 99,99% puur zilver. Maar wat de munt helemaal uniek maakt is de vorm. Het kenmerkende aan een ‘Convex’ munt is namelijk dat deze bolvormig is. Aangezien dit de grootste Convex munt van de Royal Canadian Mint ooit is, is er veel vraag naar de munt.

Lees meer...

Zwaar verzilverde Schokland Vijfje nu nog verkrijgbaar

Zwaar verzilverde Schokland Vijfje nu nog verkrijgbaar

De Ceremoniële Eerste Slag van het populaire Schokland Vijfje heeft vorige week zaterdag plaatsgevonden. Ik ben blij te kunnen melden dat wij deze week, geheel volgens plan, zijn begonnen met de levering van deze officiële Nederlandse herdenkingsmunt. Indien u het Schokland Vijfje heeft gereserveerd, heeft u uw bestelling misschien zelfs al ontvangen.

Heeft u nog geen Schokland Vijfje of Tientje bemachtigd? Klik dan snel hier om direct naar de pagina te gaan waar u de populaire herdenkingsmunt kunt bestellen. De vraag naar dit wettige betaalmiddel is namelijk zó groot, dat het Schokland Vijfje in Sterling zilver al is uitverkocht.

Lees meer...

Officiële Onze-Lieve-Vrouw van Aparecida munt nu voor slechts € 14,95

Officiële Onze-Lieve-Vrouw van Aparecida munt nu voor slechts € 14,95

Op 12 oktober 1717 hadden drie Braziliaanse vissers een belangrijke vangst gedaan. Een vangst die het leven van vrijwel alle Brazilianen voorgoed zou veranderen. Na een bedroevend begin van de dag, waarbij de netten leeg bleven, troffen zij namelijk opeens een beeld van de Heilige Maagd Maria aan in hun netten. Daarna vingen zij zó veel vissen dat de boot bijna ten onder dreigde te gaan onder al het gewicht.

Het mirakelbeeld van Maria zou bekend komen te staan als Onze-Lieve-Vrouw van Aparecida. Omdat het in 2017 precies driehonderd jaar geleden was dat dit beeld werd gevonden, is er een bijzondere herdenkingsmunt geslagen. U bent nu in de gelegenheid om deze munt te bemachtigen voor de officiële uitgifteprijs. Daardoor kost deze schaarse BU-munt u slechts € 14,95!

Lees meer...

Ontvang de nieuwsbrief

Laat uw e-mailadres achter en meld uzelf vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Actuele aanbieding