Actuele aanbiedingen

Ontdek onze aanbiedingen

Zilveren 'Jaar van het Varken' 10 Euro munt tijdelijk verkrijgbaar

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Over ongeveer een maand nemen wij alweer afscheid van dit jaar. Maar dat geldt niet overal. Zo begint het Chinese Nieuwjaar pas tussen 21 januari en 20 februari. De precieze datum verschilt jaarlijks en is afhankelijk van de stand van de maan.

In 2019 wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd op 5 februari. Dan begint het Chinese Jaar van het Varken. Ter voorbereiding op de grootse feestdag heeft het Franse munthuis, Monnaie de Paris, een speciale 10 Euro herdenkingsmunt uitgegeven. Deze munt is vervaardigd van zilver en geslagen in de allerhoogste kwaliteit: Proof.

Misschien vraagt u zich af wat het Jaar van het Varken eigenlijk inhoudt? In het westen kennen wij de twaalf sterrenbeelden. De Chinese astrologie hanteert echter twaalf dierentekens en elk teken heeft een eigen jaar. Met het Jaar van het Varken eindigt weer een cyclus van twaalf jaar. Momenteel leven wij in het Jaar van de Hond en in 2020 zal het Jaar van de Rat beginnen.

Van mensen die zijn geboren in een Chinees Jaar van het Varken wordt gezegd dat zij gezellig, geduldig en goedaardig zijn. Enkele beroemde mensen die in zo’n jaar zijn geboren, zijn Elton John, Hillary Clinton en Arnold Schwarzenegger. Weet u niet in welk Chinees jaar u geboren bent? En lijkt het u interessant om dit te weten? Hier kunt u het dierenteken bekijken van mensen die zijn geboren vanaf 1924.

Overigens vind ik de schitterende zilveren Proof-munt echt een plezier om naar te kijken. Voornamelijk vanwege de vele details die de herdenkingsmunt rijk is. Op de keerzijde is het dier afgebeeld, omringd door verfijnde versieringen en Chinese karakters. Op de voorzijde ziet u de Chinese kalender met alle twaalf dierentekens en de bijbehorende jaartallen. Ook de nominale waarde van 10 Euro is op deze zijde te zien.

U bent nu nog in de gelegenheid om de prachtige ‘Jaar van het Varken’ munt te bemachtigen. Echter is de internationale vraag naar de herdenkingsmunt groot, terwijl het aanbod beperkt is. Klik daarom snel hier om direct naar de pagina te gaan waar u een exemplaar kunt bestellen voor slechts € 69,95.

De bijzondere munt wordt geleverd in een hoogwaardige verzamelcassette van Monnaie de Paris. Zo kunt u de munt veilig presenteren en opbergen. De herdenkingsmunt is ook voorzien van een speciale ‘Chinees Nieuwjaar’ verpakking. Vanwege de uiterst verzorgde verpakking is de munt bijvoorbeeld ook leuk om cadeau te geven.


Deze aanbieding is verlopen. Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al onze aanbiedingen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Dit is de e-mail nieuwsbrief van 02-12-2018. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van alle aanbiedingen en al het nieuws uit de muntenwereld? Laat dan uw e-mailadres achter en meld uzelf - net zoals duizenden anderen - geheel vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief!


Vindt u dit bericht interessant? Deel het dan via bijvoorbeeld Facebook, e-mail of WhatsApp!