Actuele aanbiedingen

Bekijk alle actuele aanbiedingen!

Smurfen bestaan 60 jaar: Ontdek de officiële 5 Euro munt

De Smurfen, wie kent ze niet? De wereldberoemde blauwe wezentjes verschenen voor het eerst in 1958 in het weekblad Robbedoes. De Smurfen hadden toen een bijrol in een verhaal van ‘Johan en Pirrewiet’. Een jaar later verscheen het eerste verhaal waarin het volkje zelf de hoofdrol speelde en daarmee was een fenomeen geboren.

Om het 60-jarig bestaan van de populaire Smurfen te vieren heeft de Koninklijke Munt van België onlangs een speciale herdenkingsmunt uitgegeven. Deze vrolijke 5 Euro munt heeft een gekleurd ontwerp waarop één van de Smurfen centraal staat, met daarachter de tekst ‘60 jaar’. Heeft u liever een exemplaar zonder gekleurde muntafbeelding? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

De schitterende ‘60 Jaar Smurfen’ munt is vervaardigd van Sterling zilver. Bovendien is de herdenkingsmunt geslagen in de allerhoogste verzamelkwaliteit: Proof. Zowel de smurf als de tekst zijn gematteerd en dat zorgt voor een mooi contrast met de hoogspiegelende achtergrond die kenmerkend is voor Proof-munten.

De Sterling zilveren Smurfenmunt is nu nog verkrijgbaar voor de officiële uitgifteprijs. Daardoor kunt u deze hoogwaardige herdenkingsmunt bemachtigen voor een hele fijne prijs. De speciale gekleurde munt kost u slechts € 49,95, terwijl de normale variant € 44,95 kost.

Zoals u wellicht wel weet, zijn de Smurfen niet alleen populair in België en Nederland. Zo komen de figuurtjes van de Belgische striptekenaar Peyo voor in pretparken in bijvoorbeeld Dubai, Maleisië en de Verenigde Staten. In de afgelopen jaren zijn er zelfs drie Hollywoodfilms gemaakt waarin het blauwe volkje de hoofdrol speelt. En over een jaar of twee? Dan verschijnt er een tekenfilmserie in 3D.

Ondanks de wereldwijde populariteit van de Smurfen is de oplage van de herdenkingsmunt zeer beperkt. In totaal zijn er slechts 12.500 exemplaren geslagen. Van de gekleurde herdenkingsmunt zijn 6.250 stuks uitgegeven en datzelfde geldt voor de ongekleurde variant. Op moment van schrijven zijn er van beide varianten nog enkele exemplaren beschikbaar.

Bent u ook een liefhebber van de Smurfen, of kent u iemand die dol is op de blauwe mannetjes? Klik dan hier om direct naar de website te gaan waar u de herdenkingsmunt kunt bemachtigen voor de officiële uitgifteprijs. Vanwege de beperkte voorraad raad ik u aan om niet te lang te wachten met uw reservering.

De Smurfenmunt wordt geleverd met de bijbehorende accessoires. Zodoende ontvangt u een luxe cassette waarin u de herdenkingsmunt kunt bewaren. De officiële cassette van de Koninklijke Munt van België zorgt tegelijkertijd voor een zeer goede presentatie. Tevens ontvangt u het Certificaat van Echtheid. Dit certificaat garandeert u dat u één van de originele Smurfenmunten in de hoge kwaliteit ‘Proof’ heeft ontvangen.

Ik wens u veel verzamelplezier met de officiële 5 Euro munt voor de 60e verjaardag van de Smurfen.


Deze aanbieding is verlopen. Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al onze aanbiedingen.


Meld u aan voor de nieuwsbrief

Dit is de e-mail nieuwsbrief van 18-11-2018. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van alle aanbiedingen en al het nieuws uit de muntenwereld? Laat dan uw e-mailadres achter en meld uzelf - net zoals duizenden anderen - geheel vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief!


Vindt u dit bericht interessant? Deel het dan via bijvoorbeeld Facebook, e-mail of WhatsApp!