Bemachtig de officiële 10 Euro ter ere van een beroemde schrijver

Specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Puur (99,9%) zilver
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 3.000
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2021
Diameter: 37 mm
Gewicht: 22,2 g
Inclusief Echtheidscertificaat en cassette

Specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Puur (99,9%) zilver
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 3.000
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2021
Diameter: 37 mm
Gewicht: 22,2 g
Inclusief Echtheidscertificaat en cassette

Gloednieuw en nu al uitverkocht bij de Franse Munt!

Hoewel fabels al duizenden jaren bestaan, zijn de bekendste geschreven in het oude Griekenland. Maar ook na de Oudheid is de fabeltraditie voortgezet. Door de beroemde Fransman Jean de la Fontaine bijvoorbeeld, die er meer dan tweehonderd heeft geschreven.

Jean de la Fontain is geboren in 1621. Ter ere van de 400ste geboortedag van de grootse Franse fabelschrijver heeft Monnaie de Paris een schitterende zilveren Herdenkingsmunt geslagen. Door de oplage van slechts 3.000 munten en de uitzonderlijk grote vraag, is de munt al volledig uitverkocht bij het munthuis.

Gelukkig heeft één van onze numismaten op tijd een bestelling geplaatst. Daarom kunnen wij u nu de kans geven deze schaarse 10 Euro munt in de allerhoogste kwaliteit aan uw verzameling toe te voegen. Wees er wel snel bij, want waarschijnlijk is dit uw eerste en enige kans!

Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Fabels van Jean de la Fontaine

Jean de la Fontaine heeft tweehonderdveertig fabels geschreven. Tot zijn bekendste werken behoren ‘De krekel en de mier’, ‘De raaf en de vos’ en zijn versie van het klassieke verhaal ‘De haas en de schildpad’.

Ontwerp van de munt

Enkele beroemde werken zijn op schitterende wijze gesymboliseerd op de zilveren Herdenkingsmunt. Zo bevat de munt, naast een verfijnd portret van Jean de la Fontaine, intricate afbeeldingen van diverse dieren die in zijn fabels voorkomen. Zo ziet u onder andere de eerder genoemde schildpad, raaf en een mier. Door de hoge kwaliteit waarin de munt geslagen is, komen deze details extra goed tot hun recht.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.