Bemachtig de officiële Britse Royal Air Force munt in B.U. kwaliteit

Numismatische specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Bi-metaal
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Nominale waarde: 2 Pond
Jaar: 2018
Diameter: 28,4 mm
Gewicht: 12 gram
Vrijwel overal uitverkocht

Reserveer snel een exemplaar voor slechts € 19,95!

In 1918 werd de Britse Royal Air Force - de oudste luchtmacht ter wereld - opgericht. De RAF speelde een cruciale rol in het counteren van het grootste Duitse offensief in de lente van 1918. Toen de Eerste Wereldoorlog eindigde, was de Britse luchtmacht de sterkste ter wereld met meer dan twintigduizend vliegtuigen en bijna driehonderdduizend manschappen.

Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de Royal Air Force een belangrijke rol gespeeld in de strijd tegen Duitsland. Niet alleen slaagde de Britse luchtmacht erin een Duitse invasie af te weren bij de Slag om Engeland in 1940, ook begon men met steeds meer succes Duitsland te bombarderen.

Omdat er dit jaar uitgebreid wordt stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog, is de vraag naar deze officiële Britse RAF munt fors gestegen. Deze hoogwaardige B.U. munt is echter vrijwel overal uitverkocht. Vul daarom snel uw formulier in om de munt te bemachtigen voor slechts € 19,95.

Numismatische specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Bi-metaal
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Nominale waarde: 2 Pond
Jaar: 2018
Diameter: 28,4 mm
Gewicht: 12 gram
Vrijwel overal uitverkocht
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Over het ontwerp van de Royal Air Force B.U. munt

Op de keerzijde van de officiële Britse 2 Pond Herdenkingsmunt is het embleem van de Royal Air Force afgebeeld. In het midden van dit embleem is een adelaar zichtbaar. Achter de adelaar is het wapenspreuk van de Royal Air Force afgebeeld: "PER ARDUA AD ASTRA". Dat betekent "Langs tegenslag naar de sterren".

Onderaan de Herdenkingsmunt staat het jaar waarin de RAF is opgericht met daarnaast het jaar waarin de munt is uitgegeven ("1918" en "2018"). De munt is dan ook een eerbetoon geweest aan het 100-jarig bestaan van de Britse Koninklijke luchtmacht. Op de voorzijde is, zoals kenmerkend is voor Britse munten, het portret van Koningin Elizabeth II afgebeeld. Tevens is de nominale waarde van 2 Pond duidelijk weergegeven op dit Britse wettige betaalmiddel.