Reserveer nu uw officiële Queen munt!

Officiële Queen munt kopen - Amsterdams MuntKantoor

U bent nu in de gelegenheid om de gloednieuwe officiële Queen munt 2020 van de Britse Koninklijke Munt te kopen. Deze munt is verkrijgbaar in verschillende versies. Vanwege de strikt gelimiteerde oplage van de munten en de enorme populariteit van de Britse band, zal deze snel zijn uitverkocht. Reserveer daarom direct uw exemplaar.

Deze uitgifte is helaas uitverkocht

Meld u geheel vrijblijvend aan voor onze gratis nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten voor de nieuwste acties en aanbiedingen.


Meer informatie over de Queen munt

Een eerbetoon aan een muzieklegende

De officiële Queen munt is de eerste munt in een nieuwe serie die gewijd is aan muzieklegendes. Queen is natuurlijk een muzieklegende bij uitstek, ook in Nederland. Hun hit Bohemian Rhapsody staat niet voor niets bijna altijd op de eerste plek in de Top 2000. De gelijknamige film van vorig jaar is bovendien de op-een-na succesvolste film ooit in Nederlandse bioscopen.

Veel vraag naar de Queen munt

Vanwege de gigantische populariteit van Queen kunt u zich wel voorstellen dat er enorm veel internationale interesse in de munt is. Waarschijnlijk is er meer vraag dan aanbod. Indien u een exemplaar wilt bemachtigen, wordt u daarom geadviseerd om vandaag nog uw interesse kenbaar te maken. Het zou zonde zijn als u te laat bent.

Verkrijgbaar in verschillende varianten

Gelukkig is de munt verkrijgbaar in vijf verschillende varianten. Deze verschillen van materiaal, in kwaliteit en in prijs. Zo is er voor elk wat wils. Ook is de kans dan groot dat u in ieder geval één van deze munten aan uw verzameling kunt toevoegen. Van de Queen munt in Brilliant Uncirculated kwaliteit is van tevoren namelijk geen maximale oplage bepaald.

Dit zijn de verschillende Queen munten die verkrijgbaar zijn:

  • De versie van 1 Ounce zilver, geslagen in Proof kwaliteit
  • De versie van 0,5 Ounce zilver, geslagen in Proof kwaliteit
  • De versie van 1 Ounce goud, geslagen in Proof kwaliteit
  • De versie van 0,25 Ounce goud, geslagen in Proof kwaliteit
  • De versie van koper/nikkel in Brilliant Uncirculated kwaliteit
Queen munt van 1 Ounce zilver met randschrift en kleur

Eigenlijk hebben al deze munten wel iets speciaals. De versie van 1 Ounce zilver heeft bijvoorbeeld als enige gekleurde details. Ook is het de enige Queen munt met een randschrift. In de rand staan de namen van de bandleden. Op numismatisch gebied zou deze munt dan ook beschouwd kunnen worden als het ultieme collector’s item voor Queen fans.

0,5 Ounce zilveren munt wordt geleverd met unieke LP-verpakking

Daarentegen is de manier waarop de 0,5 Ounce zilveren munt verpakt is juist bijzonder. Deze wordt geleverd in een unieke langspeelplaat-verpakking in plaats van een muntcassette. Mede daardoor is dit een zeer uniek verzamelobject.