Zilveren Rembrandt Tientje 2019 in Proof-kwaliteit

Numismatische specificaties

Prijs: € 89,95
Metaal: .925 Zilver
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 3.500 stuks
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2019
Diameter: 34 mm
Gewicht: 22,40 g

Bestel de officiële 10 Euro munt nu voor slechts € 89,95!

350 jaar geleden overleed één van de grootste kunstschilders van ons land: Rembrandt van Rijn. Zijn werk is geliefd in Nederland, maar zeker ook in andere landen. Daarom heeft San Marino een officiële 10 Euro Herdenkingsmunt in Sterling zilver uitgegeven.

Omdat San Marino een ministaat is, is de oplage van de munten altijd zeer strikt gelimiteerd. Veel herdenkingsmunten zijn dan ook al kort na uitgifte volledig uitverkocht. Naar verwachting zal dit zeker ook gelden voor het nieuwe Rembrandt Tientje. De oplage is namelijk beperkt tot slechts 3.500 exemplaren wereldwijd.

Reageer direct om het Rembrandt Tientje in Sterling zilver te reserveren. Alle reserveringen worden strikt op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Numismatische specificaties

Prijs: € 89,95
Metaal: .925 Zilver
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 3.500 stuks
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2019
Diameter: 34 mm
Gewicht: 22,40 g

Deze uitgifte is helaas uitverkocht

Meld u geheel vrijblijvend aan voor onze gratis nieuwsbrief, bekijk het nieuwsoverzicht of houd onze Facebook-pagina in de gaten voor de nieuwste acties en aanbiedingen.

Meer informatie

Geslagen in de hoogst mogelijke kwaliteit

Het Sterling zilveren Rembrandt Tientje is geslagen in de allerhoogste muntkwaliteit: Proof. Dat betekent dat de munt is geslagen met gepolijste muntplaatjes én met een gepolijste stempel. Het resultaat is een hoog-spiegelende achtergrond, waarop de gematteerde muntafbeelding van Rembrandt extra goed zichtbaar is.

Zelfportret als muntafbeelding

Geen andere schilder uit de 17e eeuw maakte zoveel zelfportretten als Rembrandt. Eén van deze portretten is afgebeeld op de munt van San Marino. Kenners van het werk van Rembrandt herkennen dit portret misschien wel. Het originele schilderij is sinds 1922 te bezichtigen in de ‘Galleria degli Uffizi’ in Florence. Eén van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld.