Officiële Zuid-Afrikaanse Luipaardmunt in puur (99,9%) zilver

Numismatische specificaties

Prijs: € 89,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: .999 Zilver
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Oplage: Slechts 20.000 stuks
Nominale waarde: 5 Rand
Jaar: 2023
Diameter: 38,73 mm
Gewicht: 1 Troy Ounce (31,1 gram)
Inclusief luxe presentatiefolder

Nu zeer beperkt beschikbaar

Jaarlijks gaan talloze mensen op safari in Afrika in de hoop de ‘Big Five’ te spotten. Ook ik wilde deze imposante dieren altijd al in het wild zien. Toen ik jaren geleden voor het eerst op bezoek was bij de Zuid-Afrikaanse Munt, was ik gelukkig in de gelegenheid om een dag naar het Kruger Park te gaan.

Dat werkbezoek heeft dus blijvende herinneringen opgeleverd, maar ook een blijvende partnerschap. Hierdoor kan ik u een hele bijzondere Herdenkingsmunt aanbieden die pas onlangs is geslagen. Deze officiële Zuid-Afrikaanse Luipaardmunt van 1 Troy Ounce puur zilver ligt namelijk voor u klaar.

Ik raad u echter wel aan om er snel bij te zijn. De interesse in eerdere munten waarop één van de Grote Vijf van Zuid-Afrika was afgebeeld, was overweldigend. Veel groter zelfs dan het aanbod. Vul daarom direct uw bestelformulier in om uw Luipaardmunt af te roepen.

Numismatische specificaties

Prijs: € 89,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: .999 Zilver
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Oplage: Slechts 20.000 stuks
Nominale waarde: 5 Rand
Jaar: 2023
Diameter: 38,73 mm
Gewicht: 1 Troy Ounce (31,1 gram)
Inclusief luxe presentatiefolder
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Over het ontwerp van de munt

Deze Zuid Afrikaanse zilveren munt van 5 Rand toont de één van de Big Five van Zuid Afrika: de luipaard. De schitterende munt in BU-kwaliteit is geslagen in 1 Troy Ounce puur (.999) zilver en verpakt in een prachtige geïllustreerde informatiekaart.

Aan de voorzijde zien we een close-up van het gezicht van de luipaard. Langs de onderrand staan de woorden "SOUTH AFRICA" en "BIG FIVE 2023" om het wapenschild heen. De keerzijde toont twee helften van het gezicht van een luipaard met in het midden in een kleine cirkel de teksten “FIVE RAND”, “Ag 999” en “1 OZ”. Als er twee munten naast elkaar gelegd worden vormen de middelste helften weer een volledige luipaard kop.

Inclusief luxe Big Five verzamelverpakking

Zoals u op de afbeelding kunt zien, is de puur (99,9%) zilveren verzamelaarsmunt verpakt in een luxe verzamelverpakking van de Zuid-Afrikaanse Munt. Deze blisterverpakking kan worden opengevouwen waardoor de munt aan beide zijden te bekijken is. Bovendien bevat de blister veel interessante informatie over de Big Five en over luipaarden in het bijzonder.

De blisterverpakking functioneert tevens als het officiële Certificaat van Eigendom. Op de achterzijde vindt u namelijk alle numismatische gegevens van deze herdenkingsmunt in ‘Brilliant Uncirculated’ kwaliteit. Zo heeft de munt een nominale waarde van 5 Rand, is deze vervaardigd van 999/1000 zilver en is de oplage strikt gelimiteerd tot slechts 20.000 munten wereldwijd.

Wat zijn de Big Five?

De term 'Big Five' is in de 19e eeuw ontstaan in de jachtwereld. De dieren die tot de Big Five behoren zijn de buffel, de leeuw, de luipaard, de neushoorn en de olifant. Zij stonden bekend als de meest gevaarlijke dieren om op te jagen. In deze periode was het populair om op Afrikaanse wild te schieten. Dit deed men te voet, trofeejagers beschouwden het als een prestatie om ze mee naar huis te nemen. Tegenwoordig heeft de uitdrukking echter een mildere vorm aangenomen en verwijst het naar het zien van de Big Five tijdens wildsafari's op het Afrikaanse continent waar men er alleen foto’s van schiet.

De Big Five van Europa

De traditionele Big Five gaat over Afrikaanse dieren. Maar wist u dat er inmiddels ook een Europese Big Five is? Deze vijf dieren zijn benoemd door de International Union for Conservation of Nature (IUCN). Bij het samenstellen van de Big Five van Europa hanteerden zij vier criteria: uiterlijk, gedrag, zeldzaamheid en de emoties die ze oproepen. Gekozen is voor de veelvraat, bruine beer, wolf, lynx en wisent - de machtigste en krachtigste dieren van het continent.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.