Zeer zeldzame zilveren 5 Euro uit Letland

Numismatische specificaties

Prijs: € 69,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: 0.925 zilver
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 10.000 stuks
Nominale waarde: 5 Euro
Jaar: 2014
Diameter: 35 mm
Gewicht: 22,00 gram
Inclusief luxe presentatiecassette en Certificaat van Echtheid

Mis uw kans op het gekleurde Letse Vijfje niet

Af en toe kom ik iets tegen, wat ik niet kan laten liggen. Dit keer was het een officieel zilveren 5 Euro muntstuk uit Letland met een prachtig gekleurd ontwerp. U kunt hiernaast het ontwerp bekijken. Misschien denkt u er wel net zo over.

Het gebeurt niet vaak dat ik een munt uit Letland kan bemachtigen. Vaak worden de officiële Herdenkingsmunten in zeer beperkte oplage geslagen en in dit geval is er door het gekleurde ontwerp extra veel belangstelling. Hierdoor verwacht ik dat de vraag de beschikbaarheid van slechts 24 stuks ruim zal overstijgen. Wilt u één van deze Sterling zilveren munten bemachtigen? Vul dan direct uw reserveringsformulier in.

Numismatische specificaties

Prijs: € 69,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: 0.925 zilver
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 10.000 stuks
Nominale waarde: 5 Euro
Jaar: 2014
Diameter: 35 mm
Gewicht: 22,00 gram
Inclusief luxe presentatiecassette en Certificaat van Echtheid
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

25 jaar na ‘De Baltische Weg’ is als eerbetoon deze prachtige Sterling zilveren Herdenkingsmunt geslagen. In Estland, Letland en Litouwen kreeg het verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid eind jaren tachtig een krachtige uitdrukking. Na 50 jaar onderdrukking van de USSR sloegen, op 23 augustus 1989 om 19.00 uur, ongeveer twee miljoen inwoners van de Baltische staten de handen ineen. Samen vormden zij een 600 kilometer lange menselijke ketting die 15 minuten lang Tallinn, Riga en Vilnius met elkaar verbonden. In 1991 herwonnen de Baltische staten hun vrijheid en onafhankelijkheid.

De voorzijde van de gekleurde 5 Euro wordt doorkruist door een vlechtwerk met daarin de kleuren van de nationale vlaggen van de drie Baltische Republieken. De achterzijde toont een boomstam met blootliggende wortels. Daaromheen staan de inscripties Atmostas Baltija (ontwaking Baltische staten) en Lietuva Latvija Eesti (Litouwen, Letland, Estland).

De Sterling zilveren munt is voorzien van de officiële toebehoren en is geslagen in de hoogste kwaliteit: Proof. Uw exemplaar zal worden geleverd in een luxe presentatiecassette om de kwaliteit te waarborgen, compleet met Certificaat van Echtheid. Dit certificaat garandeert u dat u 1 van de slechts 10.000 exemplaren wereldwijd in uw bezit heeft.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.