Unieke Franse 10 Euro Herdenkingsmunt "Louvre - Sfinx"

Numismatische specificaties

Prijs: € 99,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Puur Zilver
Kwaliteit: Proof
Oplage: Slechts 5.000 stuks
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2022
Diameter: 44,10 X 29,60 mm
Gewicht: 22,20 gram
Inclusief officiële cassette en Certificaat van Echtheid

Tijdelijk zeer beperkt beschikbaar

Ter gelegenheid van twee verjaardagen, 200 jaar ontcijfering van hiërogliefen en 100 jaar na de ontdekking van het graf van Toetanchamon, brengt de Monnaie de Paris dit jaar een uitzonderlijke zilveren 10 Euromunt uit. Dit doen ze in samenwerking met het Louvre.

Door de hoge interesse in Franse Herdenkingsmunten en een zeer gelimiteerde oplage van slechts 5.000 exemplaren is deze bijzondere puur zilveren Sfinx nu al bijna uitverkocht bij de Monnaie de Paris! Hierdoor hebben wij waarschijnlijk veel minder aanbod dan dat de vraag zal zijn.

Gelukkig heeft één van onze muntexperts nog 15 stuks kunnen bemachtigen. Door de beperkte beschikbaarheid hebben wij echter niks op uw naam kunnen reserveren. Wilt u één van de exemplaren bemachtigen? Vul dan direct uw gegevens in.

De uitgifte datum van de Franse Herdenkingsmunt is 25 november 2022. De verwachting is dat wij uw bestelling begin december kunnen toesturen

Numismatische specificaties

Prijs: € 99,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Puur Zilver
Kwaliteit: Proof
Oplage: Slechts 5.000 stuks
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2022
Diameter: 44,10 X 29,60 mm
Gewicht: 22,20 gram
Inclusief officiële cassette en Certificaat van Echtheid
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

De Franse 10 Euromunt is geslagen in de vorm van de Grote Sfinx van Tanis. Op de voorzijde ziet u de vermelding van "1822-2022". Dit verwijst naar de 200ste verjaardag van de ontcijfering van hiërogliefen. Op de keerzijde van de munt staat centraal het beeld van de god Amon die over de jonge Toetanchamon waakt. Daaromheen vindt u de Egyptische hiërogliefen en de nominale waarde.

De Grote Sfinx van Tanis is een granieten sculptuur en dateert waarschijnlijk uit de 26e eeuw voor Christus. Het grote beeld werd ontdekt in de ruïnes van de tempel van Amun-Ra in Tanis, de hoofdstad van Egypte tijdens de 21e tot en met de 23e dynastie. De enige overblijfselen van de oorspronkelijke inscripties zijn de delen die verwijzen naar de farao’s Amenemhat II (12e dynastie), Merneptah (19e dynastie) en Sjosjenq I (22e dynastie). De Grote Sfinx van Tanis bevindt zich sinds 1826 in het Louvre in Parijs.

Het eerste Egyptische museum, bestaande uit vier kamers, werd in 1827 geopend in het Louvre. Jean-François Champollion, de Franse geleerde die in 1822 Egyptische hiërogliefen ontcijferde, richtte dit museum op met als doel zijn kennis te verspreiden over deze mysterieuze beschaving. De afdeling Egyptische Oudheden beslaat inmiddels twee verdiepingen in het huidige Louvre en is de grote inspiratiebron voor deze bijzondere Franse 10 Euromunt van puur zilver.

Uw Herdenkingsmunt wordt geslagen in de hoogste numismatische kwaliteit: Proof. Een fijne Proofmunt wordt geslagen door middel van speciaal geprepareerde matrijzen en blanco’s. Dit unieke verzamelobject wordt geleverd met officiële cassette en Certificaat van Echtheid. Dit certificaat garandeert u dat u 1 van de slechts 5.000 exemplaren wereldwijd in uw bezit heeft, indien u op tijd hier uw reservering plaatst.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.