Officiële munt ter ere van Koningin Elizabeth II

Numismatische specificaties

Prijs: € 19,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Koper/ Nikkel
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Oplage: n.t.b.
Nominale waarde: 5 Pond
Jaar: 2022
Diameter: 38,61 mm
Gewicht: 28,28 gram
Levering vindt plaats begin 2023

Reserveer de herdenkingsmunt nu voor slechts € 19,95!

Koningin Elizabeth II had haar land ruim zeventig jaar plichtsgetrouw gediend. In die jaren groeide The Queen uit tot een geliefde en bovenal gerespecteerde vorstin. Heel de wereld was dan ook geschokt toen het nieuws over haar overlijden naar buiten werd gebracht. Zo ook de muntenwereld.

Niet voor niets brengt de Koninklijke Britse Munt een officiële herdenkingsmunt uit. U kunt zich voorstellen dat de interesse in deze munt enorm is. Zeker in het Verenigd Koninkrijk, maar zelfs ook daarbuiten.

Op de themazijde van de munt zijn twee portretten van Elizabeth II afgebeeld. Links ziet u het portret van een jonge Elizabeth die de kroon pas heeft ontvangen, rechts het portret van dezelfde vorstin met vele jaren ervaring. Het eerste muntportret van Koning Charles III, persoonlijk goedgekeurd door Zijne Majesteit, is afgebeeld op de voorzijde.

De officiële Britse 5 Pond munt wordt geleverd in een prachtige verpakking waarop het leven van The Queen centraal staat. Mis deze kans niet en reserveer direct uw exemplaar!

Numismatische specificaties

Prijs: € 19,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Koper/ Nikkel
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Oplage: n.t.b.
Nominale waarde: 5 Pond
Jaar: 2022
Diameter: 38,61 mm
Gewicht: 28,28 gram
Levering vindt plaats begin 2023
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

De muntafbeeldingen zijn ter indicatie. Mogelijk vinden er enkele kleine aanpassingen plaats. Afbeeldingen van de verpakking zijn nog niet beschikbaar.

De vijf portretten van Koningin Elizabeth II

1965 - Eerste muntportret

Het portret van Koningin Elizabeth II is ruim zeventig jaar lang op al het muntgeld en Britse herdenkingsmunten geslagen. Wist u dat er in deze periode vijf verschillende muntportretten zijn gebruikt? Het eerste ontwerp uit 1965 toont The Queen als een jonge vrouw. Deze beeltenis is ontworpen door een dame genaamd Mary Gillick. Wat gelijk opvalt, is dat Elizabeth II geen kroon maar een lauwerkrans draagt.

1971 - Tweede muntportret

Het tweede portret dat op de Britse munten en herdenkingsmunten is geslagen, is in 1971 geïntroduceerd. In dat jaar vond de decimalisatie van de pond plaats en moest al het muntgeld worden vervangen. In tegenstelling tot het vorige muntportret van Koningin Elizabeth II, is zij dit keer met een kroon afgebeeld. Dit ontwerp is gemaakt door Arnold Machin.

1985 - Derde muntportret

Het derde portret van Koniningin Elizabeth II is in 1985 gemaakt door Raphael Maclouf. The Queen is afgebeeld met de Koninklijke diadeem. De koningin droeg deze van en naar de Staatsopening van het parlement.

1998 - Vierde muntportret

Het vierde portret, waarop de koningin weer een kroon draagt, is vanaf 1998 op de Britse munten geslagen. Dit portret zal verzamelaars van Herdenkingsmunten waarschijnlijk bekend voorkomen. In tegenstelling tot de vorige drie ontwerpen, wordt bijna het gehele oppervlak van de voorzijde van gevuld met het portret.

2015 - Vijfde muntportret

In 2015 werd het vijfde en tevens laatste muntportret van the Queen geïntroduceerd. De vorstin werd wederom met de Koninklijke diadeem afgebeeld.

Britse numismatische traditie

De vijf portretten hebben een aantal zaken gemeen. Zo is The Queen altijd naar rechts kijkend afgebeeld op de circulatiemunten van het Verenigd Koninkrijk. Hetzelfde geldt voor elke officiële Herdenkingsmunt. Het is namelijk een Britse traditie om elke Koning of Koningin de andere kant op te laten kijken dan zijn of haar voorganger. De vader van Elizabeth II, George VI, keek dus altijd naar links op de munten en dat zal ook gelden voor de nieuwe munten met Koning Charles III.

Eerste herdenkingsmunt met Koning Charles III

Het portret waarop de beeltenis van Charles is gebaseerd, is een werk van beeldhouwer Martin Jennings. Het is ontworpen op basis van een foto en persoonlijke goedgekeurd door de koning. Jennings zei daarover: "Dit is het kleinste werk dat ik ooit heb gemaakt". Tevens geeft de beeldhouwer aan "geraakt te zijn door het feit dat het door zoveel mensen zal worden gezien en vastgehouden".

Verkrijgbaar in zilver, goud en bi-metaal

De Britse Royal Mint geeft verschillende varianten van de officiële munt ter herdenking van Elizbaeth II uit. Zo is er voor iedere verzamelaar, en voor elk budget, iets wils. Er wordt onder meer een gouden herdenkingsmunt, een zilveren munt en een exclusieve uitvoering in platinum geslagen. U kunt de Koningin Elizabeth II Herdenkingsmunt in Sterling zilver hier reserveren.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.