Een waardevol aandenken aan Koningin Elizabeth II

Numismatische specificaties

Prijs: € 799
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: .916 Goud
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Oplage: 1.195 exemplaren
Nominale waarde: 1 Sovereign
Jaar: 2021
Diameter: 22,05 mm
Gewicht: 7,315 gram
Inclusief cassette en Certificaat van Echtheid

Geslagen op de verjaardag van de Koningin

Eén van onze muntexperts had onlangs de mogelijkheid om een aantal officiële gouden Britse Sovereigns naar Nederland halen. De unieke uitvoering van deze historische Britse munt was geslagen op de verjaardag van Koningin Elizabeth. Hierdoor is het een prachtig aandenken aan de geliefde vorstin.

De oplage van deze speciale Verjaardagssovereign is echter extreem gelimiteerd. Er zijn slechts 1.195 exemplaren geslagen. Dat bleek al snel te weinig te zijn, want deze iconische ’Gouden Pond‘ was in korte tijd uitverkocht bij de Koninklijke Britse Munt.

Wij hebben slechts 13 munten beschikbaar, zonder mogelijkheid er meer te krijgen. Waarschijnlijk zijn dit de enige exemplaren op de Nederlandse markt. Mis deze unieke kans daarom niet en reserveer direct uw exemplaar!

Numismatische specificaties

Prijs: € 799
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: .916 Goud
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Oplage: 1.195 exemplaren
Nominale waarde: 1 Sovereign
Jaar: 2021
Diameter: 22,05 mm
Gewicht: 7,315 gram
Inclusief cassette en Certificaat van Echtheid
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Wist u dat Britse soldaten en spionnen vroeger niet zonder Sovereigns op pad gingen? En dat daarmee levens zijn gered? De Sovereign was namelijk onderdeel van het overlevingspakket. Aangezien de gouden munt een waardevast en universeel ruilmiddel was, konden zij de Sovereign gebruiken om zich vrijkopen als zij gepakt zouden worden.

Dat gold in de Tweede Wereldoorlog, maar ook daarna nog. In de aanloop naar de Golfoorlog in 1991 bijvoorbeeld kocht het Britse Ministerie van Defensie 60.000 gouden Sovereigns bij de Bank of England. Strijdkrachten van de Royal Air Force kregen per persoon, als onderdeel van het noodpakket, 20 munten die zij vastmaakten aan de binnenkant van hun kleding.

De gouden Sovereign is één van de oudste, bekendste en meest historische beleggingsmunten ter wereld. De Sovereign zoals wij die nu kennen, van 22-Karaats goud, werd voor het eerst in 1817 geslagen. In de eeuwen daarvoor werden er echter ook al munten met dezelfde naam uitgegeven. Vul daarom vandaag nog uw reserveringsformulier in en bemachtig een stuk geschiedenis.

U ontvangt de waardevolle Sovereign in de bijbehorende luxe presentatiecassette van de Britse Koninklijke Munt. Deze is tevens voorzien van het officiële genummerde Certificaat van Echtheid. Hieruit blijkt dat u 1 van de slechts 1.195 exemplaren ter wereld heeft bemachtigd.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.