Strikt gelimiteerde Maltese munt in Sterling zilver

Numismatische specificaties

Prijs: € 89,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Sterling zilver
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 1.500 stuks
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2017
Diameter: 38,61 mm
Gewicht: 28,28 gram
Inclusief Certificaat van Echtheid en luxe cassette

Bemachtig één van de laatste exemplaren

Op woensdag 16 maart mochten wij in Nederland weer naar de stembus voor de lokale verkiezingen. Een belangrijk recht voor iedereen om onze stem te laten gelden. Dit recht was vroeger niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Zo werd het vrouwenstemrecht in Malta in 1947 ingevoerd, inmiddels 75 jaar geleden. Om de invoering van dit stemrecht te herdenken, heeft de Central Bank of Malta een 10 Euro munt in Sterling zilver uitgebracht. Een Maltese traditie om belangrijke constitutionele ontwikkelingen te herdenken.

Wacht niet te lang met uw bestelling voor deze herdenkingsmunt in de hoogste kwaliteit. De oplage is strikt gelimiteerd tot slechts 1.500 exemplaren wereldwijd. Daarvan hebben wij momenteel nog maar 29 exemplaren ter beschikking.

Numismatische specificaties

Prijs: € 89,95
Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Sterling zilver
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 1.500 stuks
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2017
Diameter: 38,61 mm
Gewicht: 28,28 gram
Inclusief Certificaat van Echtheid en luxe cassette
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

De wijziging van de Grondwet van Malta in 1947 was een fundamentele doorbraak voor de emancipatiestrijd van de Maltese vrouw. Het zorgde voor algemeen kiesrecht voor iedereen van 21 jaar en ouder. Vrouwen konden nu stemmen en zich verkiesbaar stellen voor een openbaar ambt.

Maltese vrouwen maakten voor het eerst gebruik van hun kiesrecht bij de verkiezingen van 25 tot 27 oktober in 1947. 54% van de 140.703 kiesgerechtigden was vrouw. Ongeveer 75% van de kiezers ging stemmen. Van de 76.745 geregistreerde vrouwelijke kiezers hebben 54.565 daadwerkelijk gestemd. Van de twee vrouwelijke kandidaten werd er één gekozen, Agatha Barbara van de Labrou-partij. Ze zou met succes tien opeenvolgende verkiezingen winnen en vijf keer tot minister worden benoemd. In 1982 zou zij de eerste Maltese vrouw zijn die president van de Republiek werd.

Het is duidelijk dat de weg naar volledige en effectieve gelijkheid voor vrouwen en mannen in Malta niet stopte bij de verwezenlijking van het vrouwenstemrecht van 1947. Het is nog een doorlopend proces.

Uw schaarse munt uit Malta kan direct worden verzonden. U ontvangt de waardevolle Sterling zilveren Herdenkingsmunt in de prachtige cassette van de Centrale Bank van Malta. Uw exemplaar is uiteraard voorzien van het officiële Certificaat van Echtheid, waaruit blijkt dat u één van de weinige verzamelaars ter wereld bent die de speciale munt in bezit heeft.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.