Exclusief: Zeldzame zilveren munt van 1,5 Kilo nu verkrijgbaar!

Specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Puur (.999) zilver
Kwaliteit: Proof-Like
Oplage: Slechts 100 wereldwijd
Nominale waarde: 150 Dollar
Jaar: 2021
Diameter: 280 x 400 mm
Gewicht: 1,5 Kilogram
Incl. houten frame en Certificaat van Echtheid

Specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Puur (.999) zilver
Kwaliteit: Proof-Like
Oplage: Slechts 100 wereldwijd
Nominale waarde: 150 Dollar
Jaar: 2021
Diameter: 280 x 400 mm
Gewicht: 1,5 Kilogram
Incl. houten frame en Certificaat van Echtheid

Bemachtig 1 van de 100 exemplaren ter wereld

U heeft nu de exclusieve kans om een gigantische puur (99,9%) zilveren munt te bemachtigen. Op deze onlangs uitgegeven Herdenkingsmunt ziet u een portret van de beroemde Italiaanse schrijver Dante Alighieri, bovenal bekend van De Goddelijke Komedie.

Het unieke verzamelobject is vervaardigd van een massief blok zilver en weegt maar liefst 1,5 kilogram. Bovendien is de officiële 150 Dollar munt geslagen in de superieure verzamelkwaliteit Proof-Like. Hierdoor komt het schitterend gekleurde ontwerp zeer goed uit de verf.

Vanwege het immense formaat, het handgemaakte houten frame en de strikt gelimiteerde wereldwijde oplage is de munt een zeer waardevolle toevoeging aan uw verzameling. Indien u geïnteresseerd bent, raden wij wel aan snel uw reserveringsformulier in te vullen. Er zijn maar een paar exemplaren beschikbaar en OP=OP!

Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Over Dante Alighieri

Volgens onderzoekers is Dante Alighieri waarschijnlijk tussen 15 mei en 14 juni 1265 geboren in Florence. De precieze geboortedag blijft onzeker. Net zoals meer dingen uit het leven van deze Italiaanse dichter, schrijver, filosoof en kortstondige politicus achteraf niet met zekerheid zijn vast te stellen.

Wat daarentegen wel vaststaat, is dat zijn werk La Divina Commedia (De Goddelijke Komedie) algemeen wordt beschouwd als een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Tegelijkertijd is Dante Alighieri één van de meest bestudeerde schrijvers aller tijden.

In De Goddelijke Komedie beschrijft Dante zijn denkbeeldige reis door de drie rijken van het hiernamaals: van de diepe ellende in de Hel, door het Vagevuur, naar het Paradijs. Tegenwoordig zou de term ‘Komedie’ niet echt toepasselijk zijn. Destijds had het woord echter een andere betekenis. Het betekende simpelweg dat het verhaal een goed einde had, in tegenstelling tot een tragedie.

Verbanning uit Florence

In de tijd van Dante was er veel onderlinge strijd, onrust en verscheurdheid in Italië. Ook in Florence, waar tegenstanders van de groep waartoe Dante behoorde op een gegeven moment de macht grepen. Door hen werd Dante op 27 januari 1302 bij verstek veroordeeld tot eeuwige verbanning uit Florence. Hij verbleef op dat moment zelf in Rome.

Dante Alighieri zag zijn geboortestad nooit meer terug. De Goddelijke Komedie is dan ook geschreven in ballingschap. Hij overleed in 1321 in de plaats Ravenna, waar hij ook is begraven.

Florence probeert al sinds 1325 om de stoffelijke resten van de gelauwerde schrijver naar de stad te halen, waar een lege graftombe staat. Elk jaar stuurt het Florentijnse bestuur een kruik met olijfolie en een palmtak naar Ravenna met het verzoek om deze resten van ‘Onze Grootste Zoon’, zodat 'de beenderen een rechtmatige plaats krijgen'. Het antwoord van Ravenna blijft, zelfs tijdens wanorde en wereldoorlogen, hetzelfde: 'Eens verbannen, blijft verbannen.'

Ontwerp van de 1,5 KG Zilver Proof munt

Het ontwerp van de unieke Herdenkingsmunt is gebaseerd op een schilderij dat bekend is komen te staan als ‘Allegorical Portrait of Dante’ uit de zestiende eeuw, waarvan de schilder niet bekend is. Te zien is hoe Dante Alighieri De Goddelijke Komedie met één hand vasthoudt.

De Goddelijke Komedie is geopend op Canto XXV van het Paradijs. Dit gedeelte gaat over Dante die, vertwijfeld en tevergeefs, hoopt dat hij ooit kan terugkeren naar Florence. Gaandeweg wordt deze vervagende hoop echter overschaduwd door een veel grotere hoop om naar de hemel te gaan. Zelfs zijn geliefde geboorteplaats verbleekt in vergelijking.