Nieuw: Unieke Franse munt ter ere van een Hollandse meester

Numismatische specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Puur (99,9%) zilver
Kwaliteit: Proof
Oplage: Slechts 3.000
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2021
Diameter: 38 mm
Gewicht: 22,2 g

Vermeer geëerd met officiële zilveren 10 Euromunt

De nieuwste munt in de felbegeerde ‘Meesterwerken van het Museum’ serie van Frankrijk is gewijd aan een Hollandse meester: Johannes Vermeer. De oplage van deze officiële 10 Euro munt is zo strikt gelimiteerd, dat het wettige betaalmiddel waarschijnlijk op zeer korte termijn uitverkocht is.

Dat gebeurde een jaar geleden ook met een andere munt uit de serie, waarmee Vincent van Gogh werd herdacht. De vraag daarnaar was veel groter dan het beperkte aanbod.

Indien u het puur (99,9%) zilveren eerbetoon aan Vermeer wilt bemachtigen, kunt u het beste zo spoedig mogelijk uw bestelling plaatsen. Voorkom teleurstelling en vul vandaag nog uw formulier in!

Numismatische specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Puur (99,9%) zilver
Kwaliteit: Proof
Oplage: Slechts 3.000
Nominale waarde: 10 Euro
Jaar: 2021
Diameter: 38 mm
Gewicht: 22,2 g
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

De levering van de munt vindt waarschijnlijk plaats in de tweede helft van juli.

Meer informatie

Wist u dat Vermeer, ondanks zijn hedendaagse bekendheid, bijna in vergetelheid was geraakt? Dat komt doordat hij weinig schilderijen heeft gemaakt. Slechts 37 werken zijn toegeschreven aan Vermeer en drie daarvan zijn omstreden. Tegelijkertijd schilderde hij bijna alleen maar in opdracht van anderen. Toen hij overleed 1675 waren vrijwel al zijn werken dus in privébezit.

Na verloop van tijd wisten steeds minder mensen van het bestaan van de schilderijen af. Vooral in het buitenland waren Vermeer en zijn werken onbekend. Totdat een Franse kunstcriticus, Théophile Thoré-Bürger, in 1866 in een monografie Vermeer prees en presenteerde als een onbekend en miskend genie.

Dankzij de woorden van de Fransman ontstond er in Europa, bijna twee hele eeuwen na de dood van Vermeer, een ware jacht op de schilderijen van de Hollandse meester. Het is dan ook toepasselijk dat het Franse munthuis Monnaie de Paris het schitterende eerbetoon aan Vermeer heeft geslagen.