Reserveer de Letse Zilver Proof munt 'Valse Melancolique'

Numismatische specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Sterling (.925) Zilver
Kwaliteit: Proof
Oplage: Slechts 5.000
Nominale waarde: 5 Euro
Jaar: 2015
Diameter: 35 mm
Gewicht: 22 g

Inclusief Certificaat van Echtheid en cassette

U bent nu in de gelegenheid om een officiële 5 Euro Herdenkingsmunt uit Letland te bemachtigen. De speciale munt is geslagen in Sterling (.925) zilver en in de hoogst mogelijke verzamelkwaliteit: Proof.

De munt is uitgegeven ter ere van de Letse componist Emils Darziš (1875 - 1910). Na zijn vroege dood is alleen zijn bekendste werk, Valse Melancolique, hersteld. De titel van dit lied is op de voorzijde afgebeeld.

De vorige keer dat wij een munt uit Letland aanboden, was de belangstelling zeer groot. Zorg er daarom voor dat u er op tijd bij bent. Reserveer direct uw exemplaar en profiteer ook nog van de lage prijs van slechts € 59,95.

Numismatische specificaties

Eenmalig: Geen vervolgleveringen
Metaal: Sterling (.925) Zilver
Kwaliteit: Proof
Oplage: Slechts 5.000
Nominale waarde: 5 Euro
Jaar: 2015
Diameter: 35 mm
Gewicht: 22 g
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Letland heeft de munt uitgegeven ter herdenking van een van ‘s lands bekendste componisten: Emils Darzinš (1875 - 1910). Tijdens zijn korte leven heeft hij diverse muziekstukken geschreven, waaronder orkestmuziek. Slechts één van deze orkestrale werken bestaat nog maar. Daarvan is de titel, Valse Melancolique, in een zwierig schrift afgebeeld op de munt. Op de andere zijde ziet u een vallende ster, zijn naam en zijn geboorte- en sterfjaar, verbonden door een regenboog.

Hoe het kan dat alleen Valse Melancolique vandaag de dag bekend is, is een tragisch verhaal. In 1908 werden twee van zijn orkeststukken gespeeld in Riga. Andere Letse componisten waren uiterst negatief over zijn werk en enkelen betichten hem zelfs van plagiaat.

Ook de bekendste Letse componist aller tijden, Jean Sibelius, had zich negatief geuit over de werken. Vanwege deze morele tegenslag vernietigde Darzinš al zijn orkeststukken. Van deze vernietigde werken is na zijn heengaan alleen Valse Melancolique hersteld.