Canadese '75e Jubileum van D-Day' munt in puur zilver

Reserveer direct - Amsterdams MuntKantoor
Reserveer direct - Amsterdams MuntKantoor

Numismatische specificaties

Prijs: € 24,95
Metaal: Puur (99,99%) zilver
Kwaliteit: Reverse Proof
Oplage: 100.000 stuks wereldwijd
Nominale waarde: 3 Dollar
Jaar: 2019
Diameter: 27 mm
Gewicht: 7,96 g
Met speciaal ontwikkelde presentatiefolder

Reserveer direct voor slechts € 24,95 per stuk!

Op 6 juni 1944 begon de Bevrijding van West-Europa. Het was D-Day. De operatie startte in de vroege morgen met luchtlandingen en een massale aanval vanuit de zee. Geallieerde troepen vielen op vijf verschillende plekken langs de kust Normandië binnen: Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword.

Ter ere van het 75e jubileum van D-Day, heeft de Koninklijke Canadese Munt een schitterende herdenkingsmunt geslagen. U kunt deze puur zilveren munt nu bemachtigen voor de officiële uitgifteprijs van slechts € 24,95.

Wilt u deze Canadese ‘75 Jubileum van D-Day’ aan uw verzameling toevoegen? Vul dan direct uw reserveringsformulier in. De Britse D-Day munt was namelijk binnen 10 minuten uitverkocht en naar verwachting is de vraag naar deze Canadese munt minstens zo groot!

Numismatische specificaties

Prijs: € 24,95
Metaal: Puur (99,99%) zilver
Kwaliteit: Reverse Proof
Oplage: 100.000 stuks wereldwijd
Nominale waarde: 3 Dollar
Jaar: 2019
Diameter: 27 mm
Gewicht: 7,96 g
Met speciaal ontwikkelde presentatiefolder
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Over Juno Beach

Maar liefst 14.000 Canadezen zetten voet op Juno Beach in een poging om deze 8 kilometer lange strook langs de kust van Normandië in te nemen. Velen vielen voordat ze de kust bereikten, maar de dappere soldaten zetten door en vochten verder. Na enkele uren was het strand veroverd en aan het eind van de eerste dag waren de Canadese troepen van alle geallieerde troepen het verst opgerukt. Daarmee hebben zij hun eeuwigdurende stempel op de geschiedenis gedrukt.

Over het ontwerp van de Canadese D-Day munt

De voetafdruk boven de tekst staat voor de soldaten die de kust wisten te bereiken en voet op het zand zetten. Het gedeelte onder de tekst symboliseert juist het water waar zij doorheen moesten waden. Het jaartal ‘1944’ staat voor het jaar waarin D-Day plaatsvond en de bevrijding van West-Europa begon, terwijl ‘2019’ het jaar is waarin de officiële Canadese herdenkingsmunt is geslagen. Deze jaartallen zijn verbonden door een esdoornblad speldje zoals deze in de Tweede Wereldoorlog werd gedragen.

Geleverd in een speciale presentatiefolder

Uw Canadese D-Day munt wordt geleverd in de bijbehorende presentatiefolder. Dankzij deze speciaal ontwikkelde folder kunt u uw munt veilig bewaren en op representatieve wijze presenteren. U kunt deze namelijk neerzetten zoals een fotolijstje. Op de voorkant ziet u de munt en een afbeelding van Juno Beach, terwijl de achterzijde de specificaties van uw munt bevat.