Allereerste Wedgwood munt nu verkrijgbaar voor slechts € 19,95

Reserveer direct - Amsterdams MuntKantoor

Numismatische specificaties

Prijs: € 19,95
Metaal: Bimetaal
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Nominale waarde: 2 Pond
Jaar: 2019
Diameter: 28,4 mm
Gewicht: 12 gram
Ontworpen door het Wedgwood Design Team

Twee iconische Britse bedrijven bundelen hun krachten

Wedgwood is één van de bekendste serviesmerken ter wereld. Door de eeuwen heen sierde het servies van Wedgwood de tafels van vele bekenden, waaronder die in het Witte Huis ten tijde van Theodore Roosevelt.

Ter ere van het 260-jarig bestaan van dit oer-Britse bedrijf, heeft de Britse Koninklijke Munt een officiële Wedgwood 2 Pond munt geslagen. Het ontwerp van deze munt is gemaakt door het Wedgwood Design Team. Zo hebben twee iconische Britse bedrijven de krachten gebundeld, en kunt u een zeer bijzondere munt bemachtigen.

De munt is geslagen in de hoge verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated. Dankzij onze uitstekende relatie met de Britse Munt, kunnen wij u nu een exemplaar aanbieden voor slechts € 19,95. Wees er wel snel bij!

Numismatische specificaties

Prijs: € 19,95
Metaal: Bimetaal
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Nominale waarde: 2 Pond
Jaar: 2019
Diameter: 28,4 mm
Gewicht: 12 gram
Ontworpen door het Wedgwood Design Team
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Over het bedrijf Wedgwood

Het bedrijf is in 1759 opgericht door Josiah Wedgwood en specialiseert zich in aardewerk en porselein. Wedgwood was één van de grondleggers van de Industriële Revolutie. Tegelijkertijd was hij een innovatieve wetenschapper die veel aandacht had voor mensenrechten in een tijd waarin slavenhandel normaal was.

Innovatie is altijd belangrijk geweest binnen Wedgwood. Zo werd er in de 19e eeuw gebruikgemaakt van nieuwe machines, werd er voor het eerst gekleurd aardewerk gebruikt en werd er voor het eerst gebruikgemaakt van beenderporselein (bone china). Sommige technieken voor massaproductie die binnen Wedgwood werden bedacht, worden vandaag de dag nog steeds door bedrijven toegepast.

Over het ontwerp van de Wedgwood munt

De keerzijde van de herdenkingsmunt is ontworpen door het Wedgwood Design Team. Op deze zijde is een kunstig vormgegeven klassieke pot van aardewerk afgebeeld. Het vakmanschap dat u kent van de Wedgwood producten, is nu prachtig weergegeven op de 2 Pond munt. Bovenaan ziet u de naam Wedgwood; onderaan de jaartallen ‘1759’ en ‘2019’.

Wat deze munt helemaal bijzonder maakt, is het speciale randschrift. In de rand van de munt ziet u namelijk één van de spreuken waar Josiah Wedgwood bekend om is geworden: "Everything gives way to experiment."