U kunt de nieuwste Big Five munt in puur zilver nu reserveren

Reserveer direct - Amsterdams MuntKantoor

Numismatische specificaties

Prijs: € 49,95
Metaal: .999 Zilver
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Oplage: Slechts 15.000 stuks
Nominale waarde: 5 Rand
Jaar: 2020
Diameter: 38,73 mm
Gewicht: 31,1 gram (1 Troy ounce)
Inclusief representatieve verzamelverpakking

Bemachtig uw Neushoorn-munt nu voor slechts € 49,95

De langverwachte derde munt in de populaire Big Five Serie is nú te reserveren. Op deze officiële Zuid-Afrikaanse herdenkingsmunt is één van de zwaarste landdieren ter wereld afgebeeld: de neushoorn. De zilveren munt is vervaardigd van 99,9% puur zilver en geslagen in de hoge verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated.

De eerste twee munten uit de Big Five Serie waren binnen de kortste keren uitverkocht. Dat komt mede door de strikt gelimiteerde oplage van slechts 15.000 exemplaren wereldwijd, gecombineerd met een enorme internationale interesse in de muntenserie.

De oplage van de Neushoorn-munt is tevens gelimiteerd tot slechts 15.000 stuks, waardoor ook deze uitgifte waarschijnlijk snel is uitverkocht. Reserveer dus nu de nieuwste Big Five munt voordat u te laat bent!

Numismatische specificaties

Prijs: € 49,95
Metaal: .999 Zilver
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Oplage: Slechts 15.000 stuks
Nominale waarde: 5 Rand
Jaar: 2020
Diameter: 38,73 mm
Gewicht: 31,1 gram (1 Troy ounce)
Inclusief representatieve verzamelverpakking
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Inclusief representatieve verzamelverpakking.

Uw Neushoorn-munt wordt natuurlijk geleverd met de bijbehorende speciale verzamelverpakking van de Zuid-Afrikaanse Munt. Deze representatieve blister bevat meer informatie over de Big Five en over de neushoorn in het bijzonder.

De verpakking is tegelijkertijd een Certificaat van Echtheid. Op de achterzijde vindt u de numismatische specificaties, en het officiële echtheidscertificaat garandeert u dat uw munt daaraan voldoet.

Wat zijn de Big Five?

De term ‘Big Five’ verwijst oorspronkelijk naar de vijf gevaarlijkste dieren om op te jagen: leeuwen, buffels, neushoorns, olifanten en luipaarden. Het zegt dus niet zozeer iets over de grootte van de dieren (hoewel de olifant wel het grootste landdier is). Gelukkig heeft de term tegenwoordig een iets fijnere betekenis. De Big Five zijn namelijk ook de vijf populairste dieren geworden die mensen willen spotten tijdens hun safari.

Een herinnering - en waarschuwing

De Big Five zijn door de jaren heen een symbool geworden voor het wildleven in Zuid-Afrika. Daarom heeft de Zuid-Afrikaanse Munt in 2019 besloten om een schitterende muntenserie aan de vijf bijzondere dieren te wijden. Elk dier wordt daarbij vereeuwigd op een eigen munt van 99,9% puur zilver.

De Zuid-Afrikaanse Munt ziet de serie echter vooral als een manier om mensen eraan te herinneren dat er nog meer moet gebeuren om de zeldzame dieren te behouden. Sommigen worden nog steeds met uitsterven bedreigd. Als er te weinig wordt gedaan om dit tegen te gaan, zullen de Afrikaanse iconen in de toekomst misschien alleen nog maar in het zilver te bewonderen zijn.

“Our Big Five coin program stands as a celebration of Africa’s wildlife and a tribute to the dedication of institutions and individuals who relentlessly fight against odds to preserve and protect wildlife and their habitats,” zei Tumi Tsehlo, Managing Director van de Zuid-Afrikaanse Munt, daarover.