Bemachtig het officiële aandenken aan het Jaar van de Os!

Volgens de Chinese Dierenriem wordt 2021 het ‘Jaar van de Os’. U heeft de nu kans om de officiële Australische Herdenkingsmunt ter viering van dit bijzondere jaar te bemachtigen. Vanwege de enorme vraag naar de munt, zowel in Australië als in andere landen, is de allocatie voor de Nederlandse markt zeer beperkt. Selecteer daarom snel de gewenste uitvoering en plaats direct uw reservering!

Loading...
Vul hieronder uw gegevens in


Over de officiële Australische "Jaar van de Os" munten

Jaar van de Os munten kopen - Amsterdams MuntKantoor
Van Barack Obama tot Bruce Springsteen

Volgens de Chinese astrologie is 2021 het Jaar van de Os. Mensen die in een jaar met dit dierenteken worden geboren, zijn vaak geboren leiders, hoogst betrouwbaar en harde werkers. Wist u bijvoorbeeld dat Barack Obama in het Jaar van de Os is geboren? Dat geldt ook voor onder meer Margaret Thatcher, Richard Nixon en Prinses Diana. Maar doordat mensen die onder het teken van de Os zijn geboren vaak veel oog voor detail hebben, nauwgezet te werk kunnen gaan en volhouden totdat iets succesvol is, doen Ossen het ook goed als artiesten en kunstenaars. Zo zijn Walt Disney, Vincent van Gogh, Bruce Springsteen en vele anderen onder dit teken geboren.

De twaalf dierentekens

De Os is het tweede dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem. Op dit moment leven wij nog in het Jaar van de Rat en 2022 zal een Jaar van de Tijger zijn. Houd er echter rekening mee dat de Chinese maankalender niet precies aansluit bij de gregoriaanse kalender die in het westen wordt gebruikt. Hierdoor valt Chinees Nieuwjaar in januari of februari. Omdat het Chinese jaar op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december begint, kan Chinees Nieuwjaar niet vóór 21 januari of ná 20 februari plaatsvinden.

Het verzamelen van Chinese Dierenriem-munten

Er is altijd al zeer veel interesse in Herdenkingsmunten die gewijd zijn aan de Chinese Dierenriem. Ook in Nederland, merkten wij in voorgaande jaren. Zo geeft men graag een Dierenteken-munt cadeau aan iemand die is geboren in dat jaar. Maar veel verzamelaars vinden de munten natuurlijk ook interessant zonder zich echt in de Chinese astrologie te verdiepen. Anderen beschouwen een nieuw jaar als een nieuwe start - en een bijpassende munt help hen daaraan herinneren.

Vanwege dat laatste punt zal er naar verwachting extra veel belangstelling in deze Jaar van de Os munt zijn. Helaas gaat 2020 de geschiedenis in als het jaar waarin de covidpandemie uitbrak en erg veel mensen kijken uit naar een beter 2021. Indien u deze schitterende Australische munt in puur zilver of goud gegarandeerd wilt bemachtigen, dient u er snel bij te zijn.

Uitgegeven door The Perth Mint in Australië

Vooral de officiële munten gewijd aan de Chinese dierenriem van het Australische munthuis The Perth Mint zijn erg gewild. Deze munten worden namelijk geroemd om de hoogwaardige kwaliteit. Ook dit jaar heeft The Perth Mint diverse schitterende Jaar van de Os munten geslagen. Wij hebben enkele exemplaren naar Nederland weten te halen. U wordt aangeraden gelijk uw reserveringsformulier in te vullen. De verwachte vraag is namelijk groot, maar op betekent écht op.