Uitverkocht bij de Britse Munt: Gouden Sovereign 2019 in Proof-kwaliteit

Numismatische specificaties

Prijs: € 599,95
Metaal: 22 Karaat goud
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 9.500 stuks
Nominale waarde: 1 Pond
Jaar: 2019
Diameter: 22,05 mm
Gewicht: 7,98 gram
Inclusief hoogwaardige houten muntcassette

Reserveer nu nog voor slechts € 599,95!

De Engelse ‘Sovereign’ is één van de bekendste gouden munten wereldwijd. Al in 1489 werd de allereerste Sovereign geslagen en er wordt een grote historische betekenis aan de klassieke munt toegekend.

Door de eeuwen heen heeft de munt verschillende afbeeldingen, muntportretten en teksten gehad. Maar de hoogwaardige specificaties zijn door de eeuwen heen precies hetzelfde gebleven. De Sovereign wordt dan ook beschouwd als het vlaggenschip van de Royal Mint (Britse Koninklijke Munt),

Speciaal voor verzamelaars slaat de Royal Mint sinds 1977 exclusieve Sovereigns in de allerhoogste muntkwaliteit: Proof. Deze schitterende Proof-munten hebben een zeer strikt gelimiteerde oplage. De vraag is dan ook enorm, elk jaar weer.

De Proof Sovereign van 2019 is daardoor al compleet uitverkocht bij de Royal Mint. Gelukkig konden wij op tijd enkele munten bemachtigen voor de Nederlandse markt. Mis deze unieke kans niet. Vul nu het formulier in en reserveer de waardevolle munt voor slechts € 599,95.

Numismatische specificaties

Prijs: € 599,95
Metaal: 22 Karaat goud
Kwaliteit: Proof (Hoogste kwaliteit)
Oplage: Slechts 9.500 stuks
Nominale waarde: 1 Pond
Jaar: 2019
Diameter: 22,05 mm
Gewicht: 7,98 gram
Inclusief hoogwaardige houten muntcassette
Loading...
Vul hieronder uw gegevens in

Meer informatie

Met klassiek ontwerp

Toen de gouden Sovereign werd herboren in 1816, kreeg de munt een schitterend ontwerp gemaakt door de Italiaan Benedetto Pistrucci. Het muntontwerp toont de bekende legende van Sint-Joris en de draak uit, waarbij Sint-Joris de draak verslaat. Precies dit klassieke ontwerp ziet u terug op de keerzijde van de gouden Proof Sovereign 2019.

Inclusief officiële toebehoren

Net zoals de eerdere Sovereigns, is de munt vervaardigd van massief 22-karaat goud. Om de hoge kwaliteit van uw munt te waarborgen is deze direct na de slag verpakt in een ultrabeschermende muntcapsule. Tevens zult u de hoogwaardige houten cassette van de Royal Mint ontvangen. Deze biedt extra bescherming en zorgt er bovendien voor dat u de Sovereign op een excellente manier kunt presenteren.

Uiteraard is uw Sovereign voorzien van het officiële Certificaat van Echtheid. Dit genummerde certificaat garandeert u dat u 1 van de slechts 9.500 exemplaren van de waardevolle Proof-munt heeft bemachtigd.